خرید نقد و اقساط خودرو | چرا کولر ماشین خنک نمیشه ؟

خرید نقد و اقساط خودرو | چرا کولر ماشین خنک نمیشه ؟ در روزهای گرم سال کولر  یکی از  مهمترین امکانات خودرو است. در گذشته نه چندان دور که بیشتر اتومبیل ها فاقد کولر بودند کمبود آن تا این حد احساس نمیشد. امروزه بیشتر خودروها دارای کولر هستند هر چند گروهی از رانندگان با این تصور اشتباه که استفاده از کولر  سبب فشار مضاعف به موتور خودرو میشود از آن استفاده نمیکنند ولی تحمل ترافیک های سنگین شهری در گرمای تابستان بدون کولر اتومبیل بسیار دشوار است.

خرید نقد و اقساط خودرو و علت خنک نشدن کولر خودرو

بخاری آدامک کولر خودرو در حقیقت یک کولر چند تکه جدا، همانند اسپلیت های خانگی است. با این تفاوت که کمپرسور کولر در اتومبیل به وسیله چرخش موتور به کار می افتد.‍ در برخی از مواقع کولر خودرو سرمای مورد نیاز اتاق را تامین نمیکند. خنک نکردن کولر خودرو علت های گوناگونی دارد که در اینجا به تعدادی از مهمترین آنها اشاره میکنیم. با توجه به هزینه های تعمیرات و نگهداری خودرو موارد به ترتیب از ساده ترین آغاز میگردد:

نکته اول خنک نشدن کولر  : رانندگی پر گاز (تخته گاز)

یکی از ساده ترین علت های گرم شدن باد کولر رانندگی در حالت پر گاز یا تخته گاز است! بیشتر خودروها دارای مکانیزمی هستند که کولر را زمان فشردن پدال گاز تا انتها قطع میکنند. رانندگی پر گاز تنها به معنی بالا رفتن دور موتور تا محدوده رد لاین نیست ، خیلی از رانندگان به علت های مختلف ترجیح میدهند از دنده های سبک تر استفاده کنند، به علت  شتاب  و قدرت کمتر خودرو در دنده های سبک راننده مجبور به فشردن پدال گاز تا انتها میشود، پس حرکت در حالت تمام گاز در این نوع رانندگی  اجتناب ناپذیر است . این امر موجب میشود کولر در بسیاری از لحظات رانندگی قطع بشود

جهت خرید نقد و اقساط خودرو با کارشناسان ما در ارتباط باشید

 

  • مشاهده این مطلب را از دست ندهید » خرید نقد و اقساط خودرو | بررسی خودروی سانگ یانگ تیوولی | 34144(026)

 

خرید نقد و اقساط خودرو | نکته دوم خنک نشدن کولر : شل بودن تسمه کولر

شل بودن تسمه کولر یک علت ساده برای خنک نکردن یا درست کار نکردن کولر خودرو است. از آنجایی که این مساله به ظاهر بسیار ساده و پیش پا افتاده است گاهی اشکالات مربوط به شل بودن تسمه از چشم ماهرترین تعمیرکاران نیز دور میماند.

این اشکال معمولا برای تسمه ها v شکل قدیمی که بصورت دستی تنظیم میشوند پیش می آید. به علت اینکه کمپرسور در زمان اولیه کلاچ کردن بار کمتری تحمل میکند در ابتدای روشن کردن کولر کمپرسور چرخیده و باد خروجی مقداری خنک میشود.

با گرم شدن رادیاتور و گاز کولر و بالا رفتن فشار، تسمه روی فولی کمپرسور سر خورده و کمپرسور به دور مورد نیاز نمیرسد. در این زمان امکان دارد کمپرسور به صورت ادواری برای چند لحظه چرخیده و مجددا متوقف یا کم دور شود. این اتفاق در خودروهایی که دارای تسمه های شیاری پهن هستند به ندرت و زمان چرب بودن تسمه و خراب بودن تسمه سفت کن روی میدهد.

خرید نقد و اقساط خودرو : مجموعه اتومبیل صمد شکرالهی شرایطی ویژه را جهت خرید خودرو به صورت اقساط برای شما مشتری گرامی فراهم نموده است .

 

  • مشاهده این مطلب را از دست ندهید » خرید نقد و اقساط خودرو | جک S3جدید در راه ایران

  خرید نقد و اقساط خودرو | نکته سوم خنک نشدن کولر : کم، زیاد یا خالی بودن گاز کولر

کم، زیاد یا خالی بودن گاز کولر

یکی از شایعترین علت های خنک نشدن یا سرمای کم کولر خودرو، نداشتن و یا کمبود گاز کولر است.  سرمایش کولر خودرو بوسیله تبخیر گاز مایع شده توسط کمپرسور در اواپراتور ایجاد می‌شود. طبیعی است خالی یا کم بودن گاز موجب از کار افتادن کولر و‌ یا کم شدن برودت آن میشود.

کم‌ و خالی شدن گاز کولر فقط بخاطر نشتی در یک قسمت از سیستم اتفاق می افتد. نشتی امکان دارد از اتصالات ، کندانسور ، اواپراتور ، درایر و یا کاسه نمد کمپرسور باشد. جملاتی مثل کم شدن گاز به علت تاریخ مصرف یا فاسد شدن گاز بی اساس و غیر علمی هستند. ولی از کجا خالی بودن، کم بودن یا زیاد بودن گاز کولر را تشخیص دهیم؟

 در صورت خالی بودن کامل گاز کمپرسور روشن نمیشود. یک سوییچ فشار در قسمت پر فشار وجود دارد که جهت جلوگیری از آسیب به کمپرسور مانع از روشن شدن آن بدون گاز می‌شود. پس خرابی سوییچ فشار نیز ممکن است همانند خالی بودن گاز مانع روشن شدن کمپرسور شود.

بهترین راه تشخیص تست بوسیله متصل کردن گیج مخصوص به سیستم است.ولی یک راه ساده برای تشخیص خالی بودن گاز کولر فشردن یک قسمت لاستیکی لوله کولر است. در صورت خالی بودن گاز لوله با دست فشرده می‌شود ولی  وجود فشار گاز در سیستم مانع فشرده شدن لوله میشود. روش دیگر  فشردن سوزن ولو ورودی گاز است. (هر چند پیشنهاد نمی‌شود) در صورت وجود گاز، گاز و مقداری روغن با فشار زیاد از سیستم خارج میشود.  

 علائم کم بودن گاز کولر به مقدار کم بودن آن بستگی دارد.نخستین علامت صدای دائمی سسسسسس از داخل اتاق است که پس از روشن کردن کولر به گوش میرسد. معمولا در صورت کم بودن گاز کولر تفاوت دما بین دریچه ها بوجود می آید.

 به عنوان مثال دریچه سمت شاگرد کمی سرد شده ولی دریچه سمت راننده گرم است و دریچه های وسط دمایی بین این دو را دارند یا بالعکس دریچه راننده سردتر از شاگرد است. این تفاوت دما با هر مقدار کم بودن گاز و هر دمایی محسوس است و امکان دارد یک دریچه سرمای مطبوع و دریچه دیگر سرمای کم داشته باشد.

 علامت دیگر کم‌ بودن گاز کولر خنک نکردن یا سرمای کم در حالت درجا است . البته طبیعی است که کولر در حالت درجا کمی ضعیف تر عمل میکند ولی در صورتی که باد کولر با گاز دادن  در حالت درجا با سرعت بسیار سردتر شد مسلما نشانه کمبود گاز کولر است.

زیاد بودن گاز کولر نیز موجب بروز مشکلاتی میشود که گاهی به مراتب بدتر از کم بودن گاز است. ‌‌‌‌در صورت زیاد بودن گاز، روشن کردن کولر موجب افت زیاد و غیر طبیعی در قدرت و شتاب اتومبیل می‌شود. معمولا در این حالت سرما بسیار زیاد است و اگر دور فن کولر روی درجات کمتر قرار بگیرد کمپرسور پس از حدود یک دقیقه خاموش و مجددا روشن میشود و با زیاد کردن دور فن زمان روشن ماندن کمپرسور طولانی تر میشود.

با نگه داشتن گاز و بالا بردن دور موتور کمپرسور به علت بالا رفتن فشار گاز چند ثانیه یکبار خاموش و روشن میشود ، هر چقدر دور بالاتر برود سرعت خاموش روشن نیز بیشتر میشود. زیاد بودن گاز  موجب داغ کردن موتور خودرو و بالا رفتن آمپر آب میشود.

 زمان زیاد بودن گاز دمای لوله نازک (پر فشار) ورودی به اتاق تا حدی زیاد می‌شود که نمیتوان آن را لمس کرد، در صورتی که در حالت نرمال گرمای لوله ورودی دست را نمی سوزاند

خرید نقد و اقساط خودرو :شرایط پرداخت به صورت ‎۷۰٪ پیش پرداخت ، ‎۳۰٪ مابقی ثمن معامله - بازپرداخت ۱۰ ماهه با کارمزد ۳/۵٪

 

  • مشاهده این مطلب را از دست ندهید » خرید نقد و اقساط خودرو | بررسی هیوندای الانترا

 

خرید نقد و اقساط خودرو | مورد چهارم خنک نشدن کولر : کثیف بودن کنداسور یا رادیاتور کولر

کندانسور یا رادیاتور کولر یکی از قطعات سیستم خنک کننده خودرو است. گاز کولر پس از عبور از  کمپرسور فشرده و مایع میشود. مایع فشرده که حرارت بسیار بالایی دارد باید پیش از ورود به سوزن یا شیر اکسپنشن بیش از نیمی از حرارت خود را در کندانسور از دست بدهد تا زمان ورود به قسمت کم فشار گرمای محیط را گرفته و تبدیل به گاز شود.

از آنجایی که رادیاتور کولر در جلوی خودرو و رادیاتور آب قرار دارد، ذرات خاک، حشرات، تکه های گیاهان و…. سبب کثیف شدن و گرفتگی شبکه های خارجی رادیاتور کولر میشود. عملکرد قابل قبول کولر خودرو و ایجاد سرما داخل اتاق به دفع گرمای رادیاتور کولر در جلوی خودرو بستگی دارد . در حقیقت بیشتر حرارت کندانسور حرارت داخل اتاق خودرو است که از طریق اواپراتور به سمت کمپرسور و کندانسور هدایت شده است.

کندانسور کولر خودرو کثیف بودن کندانسور کولر خودرو سبب گرم شدن و اختلال در عملکرد کولر و بالا رفتن آمپر آب خودرو در سرعتهای پایین و ترافیک میشود. پس بهتر است هر سال با شروع فصل گرما کنداسور کولر خودرو خود را تمیز کنید.

برای تمیز کردن رادیاتور کولر راه های متفاوتی وجود دارد که با دقت به مقدار کثیفی و جرم آن انجام میشود. ساده ترین راه تمیز کردن کندانسور فشار باد است، باد گرفتن از جلو و عقب کندانسور خاک و ذرات لابلای شبکه های رادیاتور کولر را تا حد زیادی بیرون می آورد.

البته این کار باید با حوصله و دقت انجام شود. معمولا قسمتهای پایینی کندانسور خیلی کثیف تر از قسمتهای بالایی است. امکان دارد خاک لابلای شبکه های رادیاتور با گذشت زمان و ترکیب با آب باران در جاده به گل خشک شده تبدیل شده باشد.

در این صورت بهترین راه حل استفاده از فشار آب است . بهتر است پس از گرفتن آب روی شبکه های رادیاتور کولر مدتی منتظر بمانید تا گل و ذرات خشک شده خیس خورده و به راحتی جدا شوند. برای از بین بردن کثیفی های رادیاتور کولر میتوان از محلول پنجاه درصد جرم گیر با آب استفاده کرد، بدین صورت که محلول را روی شبکه ها ریخته یا اسپری کنید و بعد از ده دقیقه با فشار آب بشویید. استفاده از فشار آب کارواش برای تمیز کردن رادیاتور کولر نتایج بهتری به همراه دارد.

خرید نقد و اقساط خودرو : برای اطلاع از طرح های ویژه می توانید با ما در ارتباط (تماس با ما )باشید.

 

  • مشاهده این مطلب را از دست ندهید » خرید نقد و اقساط خودرو و بررسی مزایا و معایب خودرو پاژن

 

گروه «اتومبیل‌صمد‌شکرالهی»، با نگاهی نو و با تلاش در  نمایشگاه خودرو در جهت سهولت خرید نقد و اقساط خودرو برای خدمت به مردم عزیز کشورمان قدم برمی‌دارد.

خرید نقد و اقساط خودرو | مورد پنجم خنک نشدن کولر خودرو : کثیف بودن اواپراتور داخل اتاق

یکی از دلایل خوب خنک نشدن کولر خودرو کثیف شدن اواپراتور است. به علت عبور دائمی هوا در تابستان و زمستان از اواپراتور معمولا لایه ای از خاک روی آن را میگیرد. کثیف شدن اواپراتور به غیر از  کم کردن سرمای کولر موجب ایجاد بوی نامطبوع زمان خاموش شدن کمپرسور می شود.

به علت رطوبت ایجاد شده در محیط خاک آلود، اواپراتور میتواند محل تجمع انواع باکتری،میکروب و قارچ ها باشد که در مواردی امکان دارد سلامتی انسان را به خطر بیندازد.(نگارنده سند و آماری در این خصوص ندارد) تمیز کردن مستقیم اواپراتور یا همان رادیاتور کولر داخل اتاق خودرو به علت محل قرار گیری آن تا حدودی مشکل است.

در برخی از خودروها که فیلتر اتاق داخل اتاق و پشت محفظه داشبورد قرار دارد میتوان با خارج کردن فیلتر و استفاده از فشار باد اواپراتور را تا حدود زیادی تمیز کرد. ولی برای تمیز کردن اواپراتور تمام خودرو ها یک راه نسبتا ساده وجود دارد که نیازمند صبر و حوصله است و در شرایطی که دسترسی به اواپراتور سخت و پر هزینه است پیشنهاد میشود که در اینجا به توضیح چگونگی انجام آن میپردازیم.

ابتدا کولر خودرو را روشن کرده و شدت باد فن را روی کمترین مقدار تنظیم کنید. دریچه ورود هوا الزاما باید روی حالت چرخش داخل خودرو باشد. در خودرو هایی که سیستم ایرکاندیشن اتوماتیک دارند باید بوسیله حالت دستی شرایط فوق را انتخاب نمود.

حدود هشت تا ده لیتر آب را درون یک ظرف همانند قابلمه جوش بیاورید و آن را جلوی صندلی شاگرد در زیر داشبورد بگذارید. یک شیشه الکل صنعتی(حدود نیم لیتر) به آب اضافه کنید و اجازه بدهید کولر خودرو تا ولرم شدن آب حدود چهل دقیقه روشن بماند.

دربهای خودرو باید در تمام این زمان بسته باشد. بر عکس تصورات عام در جا کار کردن کولر هیچ ضرری برای کولر و موتور خودرو ندارد. با نگاه به لوله خروجی آب (drain) کولر در زیر اتاق میتوانید شاهد خروج آب کثیف از محفظه اواپراتور باشید و با قرار دادن ظرف در زیر آن میتوانید این عمل را تا تمیز و صاف شدن آب خروجی ادامه دهید.

 

فرآیند خرید نقد و اقساط خودرو :

    شرایط خرید نقد خودرو به صورت توافق بین طرفین  می باشد و خریدار با پرداخت مبلغ خودرو ، طی یک عقد قرارداد بصورت مبایعه نامه خودروی خود را تحویل خواهد گرفت.     در صورت خرید اقساطی، متقاضی با پرداخت 70% از مبلغ کل و پرداخت الباقی که بصورت چک یک الی 10 ماه تقسیط می گردد خودرو را تحویل خواهد گرفت.

تبصره : در صورت خرید اقساطی ، انتقال بخشی از سند و برگ سبز به نام متقاضی صورت خواهد گرفت  و همچنین تعویض پلاک بنام وی انجام خواهد شد.

جهت خرید نقد و اقساط خودرو روی لینک زیر کلیک نمایید

 

  • جهت مشاهده خدمات نقد و اقساط کلیک نمایید

خرید نقد و اقساط خودرو : تیم کارشناسی اتومبیل صمدشکرالهی متشکل از حرفه‌ای‌‌ترین و مجرب‌ترین کارشناسان خودرو است تا یاری‌رسان شما برای خریدی مطمئن باشد.

مورد ششم خنک نشدن کولر خودرو : خرابی دریچه های کولر و بخاری

خرابی یا تنظیم نبودن دریچه های کنترل سرما و گرمای سیستم کولر و بخاری موجب مخلوط شدن هوای گرم و سرد و در نتیجه کاهش سرمای کولر در تابستان و همچنین گرمای بخاری در زمستان می شود. این اشکال معمولا پس از باز و بست داشبورد و یا نصب رادیو پخش خودرو توسط افراد غیر متخصص بوجود می آید.

در بسیاری از  خودرو ها درایور تنظیم هوای سرد و گرم یک دریچه تنظیم هوا را جابجا میکند که مسیر عبور هوا را از درون رادیاتور بخاری یا مسیر موازی آن انتخاب میکند. درایور تنظیم دما امکان دارد بصورت سیمی و کاملا مکانیکی باشد که با تغییر جای روکش سیم کنترل و یا خم شدن سیم مفتول آن از تنظیم خارج میشود.

در برخی از خودروها دریچه های بخاری بوسیله خلا کار میکنند که گرفتگی یا ترک خوردن لوله های خلا موجب اختلال در عملکرد دریچه ها میشود. در بیشتر خودروهای امروزی دریچه های بخاری و کولر بصورت الکترونیکی کنترل میشوند . فرمان الکترونیکی به یک موتور گیربکسی کوچک منتقل شده و دریچه ها را باز و بسته میکنند.

هر چند کنترل کننده های الکترونیکی بسیار دقیق عمل میکنند ولی در مواردی نیز دچار اشکال شده و راندمان کولر یا بخاری را تحت تاثیر قرار می‌دهند. خارج از نوع کنترل دریچه تنظیم گرما و سرما چه بصورت مکانیکی و یا الکترونیکی بیشتر دریچه ها بوسیله فوم، ابر و یا واشر های لاستیکی آب بندی میشوند.

این مواد بعد از چند سال خواص خود را از دست میدهند و نمیتوانند دریچه ها را به خوبی آب بندی کنند در نتیجه موجب نشتی هوای گرم در تابستان و هوای سرد در زمستان میشوند‌.

از آنجایی که گرمای بخاری خودرو بوسیله حرارت آب موتور تامین میشود معمولا در زمان اشکال در دریچه کولر سرمای کولر پس از بالا رفتن آمپر آب کمتر میشود . در بیشتر مواقع نیز میتوان مخلوط بودن باد سرد و گرم‌ را به خوبی حس کرد. به این ترتیب که با نزدیک کردن پشت دست به دریچه کولر در قسمتهای گوناگون مخلوط بودن باد گرم و سرد محسوس است.

برای رفع اشکال تنظیم نبودن دریچه های کولر و بخاری باید به افراد متخصص و با دقت مراجعه نمود .

خرید نقد و اقساط خودرو : هدف مجموعه‌ی «اتومبیل‌صمدشکرالهی» ایجاد سهولت و اطمینان در فرآیند خرید خودروی مناسب برای خریداران و همچنین فراهم ساختن بستری مناسب برای فروش خودرو در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای فروشندگان می‌باشد.

مورد هفتم : مشکلات فن کندانسور

کندانسور یا همان رادیاتور کولر  معمولا در جلوی رادیاتور آب خودرو قرار دارد. برای خنک شدن کندانسور زمان روشن بودن کولر  یک یاچند فن پیش بینی شده است که‌ با روشن شدن کولر بکار می افتند. چرخش فن موجب عبور هوا و خنک شدن گاز فشرده داغ داخل کندانسور میشود، گاز داخل کندانسور بسیار فشرده است و با از دست دادن حرارت تبدیل به مایع میشود و بعد از عبور از اکسپنشن و تبدیل مجدد به گاز ایچاد سرما میکند.

خرابی و کار نکردن فن کندانسور مشکلات متعددی بوجود می آورد که موجب گرم شدن باد کولر میشوند. خنک نشدن گاز فشرده در کندانسور سبب بالا رفتن فشار گاز در قسمت پر فشار و قطع شدن کولر میشود زیرا در مدار پر فشار کولر یک سنسور فشار گاز وجود دارد که برای جلوگیری از خرابی کمپرسور یا ترکیدن لوله های کولر در زمان کم یا زیاد بودن بیش از حد فشار گاز کمپرسور را قطع میکند.

 پس کار کردن فن کندانسور برای خنک شدن کولر ضروری میباشد. در خودرو هایی که دارای دو یا چند فن میباشند از کار افتادن یکی از فن ها یا کار نکردن دور تند فن سبب گرم شدن باد کولر پس از گرم شدن موتور خودرو یا در گرمای زیاد هوا میشود.

معمولا کولر این خودروها در ساعات خنک تر روز به خوبی کار میکنند و در زمان ترافیک و گرمای زیاد دچار اشکال می شوند. یکی از علایم اشکال در فن خودرو داغ کردن موتور خودرو زمان روشن بودن کولر در ترافیک و سربالایی است.

کار نکردن فن کندانسور ممکن است به علت خرابی رله، مقاومت‌ کنترل دور یا موتور فن باشد. در بعضی از خودرو ها یونیت مخصوص کنترل دما و یا ecu فن کندانسور را زمان روشن شدن کولر بکار می اندازد، پس اشکال در یونیت کنترل دما و کامپیوتر خودرو نیز میتواند سبب اشکال در عملکرد فن بشود. سلامت باطری نیز تاثیر بسیار زیادی در دور و قدرت فن دارد و ضعیف شدن آن میتواند موجب پایین آمدن دور فن و در نتیجه داغ کردن موتور در ترافیک و سربالایی  بشود، معمولا داغ کردن بیش ار حد موتور نیز سبب گرم شدن کولر میشود.

نکته هشتم خنک نشدن : خرابی سنسور فشار گاز (فشنگی گاز کولر)

سنسور فشار گاز کولر که در بین تعمیرکاران به فشنگی کولر مشهور است یکی از قطعات مهم کولر خودرو می باشد. فشنگی کولر یک میکرو سوئیچ فشار سنج چند حالته است که در مسیر پر فشار کولر قرار دارد. اگر فشار گاز داخل سیستم از حد معینی کمتر باشد سنسور فشار گاز اجازه روشن شدن به کمپرسور کولر را نمیدهد و در صورت بالا رفتن بیش از حد فشار نیز کمپرسور را قطع میکند.

یکی دیگر از وظایف فشنگی کولر روشن کردن دور تند فن کندانسور است.  زمان استفاده از حداکثر توان کولر با دور بالای فن داخل اتاق و یا در هوای بسیار گرم فشار گاز درون سیستم با بالا رفتن حرارت گاز بالا میرود، در این زمان فشنگی گاز کولر بوسیله مدارهای الکترونیکی واسطه دور تند فن را بکار می اندازد که سبب خنک شدن گاز فشرده درون کندانسور و تعدیل فشار میشود.

بنابراین روشن است که هر نوع اشکال در سنسور فشار گاز کولر موجب اشکال در عملکرد کولر خودرو می شود.

خراب شدن سنسور فشار گاز موجب بروز مشکلات متعددی میشود. در برخی مواقع به محض بالا رفتن فشار گاز تا حد طبیعی سنسور فشار کمپرسور را قطع میکند و با پایین آمدن فشار مجددا وصل میشود، این اتفاق معمولا در حین رانندگی با دور بالای موتور می افتد و از علائم آن سرد و گرم شدن لحظه ای باد کولر است.

تکرار این وضعیت موجب آسیب به کلاچ کمپرسور و بعضی قطعات دیگر کولر میشود. در مواقعی نیز سنسور فشار گاز دور تند فن را روشن نمیکند، در اینصورت کولر در شرایط عادی به خوبی کار میکند اما در گرمای زیاد و ترافیک فشار گاز سیستم به علت روشن نشدن دور تند فن بالا رفته و کولر قطع میشود. در مواقعی که فشنگی کولر به صورت کامل خراب باشد کمپرسور از کار افتاده و کولر در هیچ شرایطی کار نمیکند.

خرید نقد و اقساط خودرو | نکته نهم :خرابی ترموستات داخل اتاق

تقریبا تمام اتومبیل ها دارای ترموستات کولر داخل اتاق هستند . خودرو هایی که سیستم ایرکاندیش اتوماتیک دارند معمولا دارای دو ترموستات در اتاق میباشند که یکی بر روی اواپراتور و دیگری پشت قسمتی از داشبورد جاسازی شده است.

ترموستات کولر پس از رسیدن دمای اواپراتور به نزدیک صفر درجه کمپرسور را قطع میکند. این مکانیزم جهت جلوگیری از یخ زدن اواپراتور طراحی شده است. زیرا در صورت یخ زدن اواپراتور حجم هوای خروجی از دریچه ها بشدت کم شده و دما افزایش می یابد.

خرابی ترموستات امکان دارد سبب کارکرد بیش از حد کمپرسور و یخ زدن اواپراتور و یا قطع شدن کامل یا زود هنگام کمپرسور بشود. در صورت قطع شدن زود هنگام کمپرسور باد خروجی کولر به اندازه کافی سرد نمیشود و معمولا کمپرسور در فواصل کوتاه قطع و وصل میشود.

نکته دهم : خرابی شیر اکسپنشن اواپراتور

شیر اکسپنشن یا تبخیر یکی از مهمترین قطعات سیستم خنک کننده است. با روشن شدن کولر گاز سیستم خنک کننده بوسیله کمپرسور تحت فشار قرار گرفته و مایع می شود ، مایع بعد از عبور از کندانسور (رادیاتور کولر) تا حدی خنک شده و وارد اکسپنشن میشود .

اکسپنشن دارای یک سوراخ نسبتا نازک است که در مدار کولر مثل یک اسپری عمل میکند . مایع بعد از عبور از اکسپنشن وارد قسمت کم فشار شده و با جذب حرارت محیط به سرعت تبدیل به گاز میشود. این عمل که در حقیقت همان اووپریت یا تبخیر است درست همانند ریختن الکل روی دست موجب ایجاد سرما میشود.

یکی از علت های خنک نشدن کولر گرفتگی اکسپنشن است. گرفتن شیر اکسپنشن که معمولا به علت وجود ذرات فلزی یا تکه های پوسیده شلنگهای کولر روی میدهد سبب بالارفتن بیش از حد قسمت پر فشار میشود. با بالا رفتن غیر عادی فشار قسمت پر فشار (بالاتر از 26 bar) سوییچ فشار یا همان پرشر سوییچ بصورت اتوماتیک کمپرسور کولر را قطع کرده تا مانع از ترکیدن لوله ها و آسیب به کمپرسور شود .

معمولا در این شرایط کمپرسور بصورت مداوم قطع و وصل میشود. در حقیقت با بالا رفتن فشار کمپرسور قطع شده و با قطع شدن کمپرسور مجددا فشار پایین آمده و کمپرسور وصل میشود. گاهی در زمان گرفتگی اکسپنشن صدای خروج باد همانند پنچر شدن لاستیک به گوش میرسد.

در برخی از خودرو ها نیز شیر اکسپنشن دارای یک مسیر بای پس به قسمت کم فشار است. در این نوع شیرها در مواقع گرفتگی سوراخ اکسپنشن مسیر بای پس همانند شیر اطمینان عمل کرده و باز میشود که همراه با صدای غیر عادی است که در اتاق اتومبیل به گوش میرسد. تشخیص خرابی این نوع اکسپنشن تا حدودی دشوار است و بوسیله اتصال گیج مخصوص کولر و با لرزش عقربه کم فشار مشخص میشود.

نکته پایانی : خرابی کمپرسور کولر

کمپرسور یا مایع کن مهمترین قطعه سیستم خنک کننده است که از آن به عنوان قلب کولر یاد میکنند. کمپرسور دارای اجزاء زیاد و نسبتا پیچیده ای است. از این رو کمپرسور اشکالات متعددی پیدا میکند که هر کدام علائم مربوط به خود را دارند .

کمپرسور ممکن است به صورت کلی از کار بیفتد، ضعیف شده و افت فشار داشته باشد و یا در مواردی قطع و وصل شود. معمولا کمپرسورها دارای یک کلاچ مغناطیسی هستند که زمان روشن کردن کولر بوسیله یک آهنربای الکتریکی قسمت متحرک پولی کولر را به قسمت مرتبط با داخل کمپرسور وصل می‌کند.

به کار افتادن کلاچ معمولا صدایی شبیه تق میدهد که رانندگان با آن آشنایی دارند. عمل نکردن کلاچ ممکن است به علت اشکال در بخش های مختلف کولر و متصل نشدن جریان الکتریکی به سیم پیچ کلاچ باشد. با متصل کردن جریان مستقیم از باطری به کلاچ میتوان از سالم یا خراب بودن آن اطمینان حاصل کرد.

بر روی برخی از کمپرسور ها نیز یک سوپاپ تعدیل فشار وجود دارد. این سوپاپ برای محافظت از لوله ها و کمپرسور در شرایط خاص مانند گرفتگی قسمتی از سیستم یا روشن شدن کمپرسور در دور موتور بسیار بالا در نظر گرفته شده است. خرابی این سوپاپ موجب از کار افتادن کمپرسور می‌شود.

در این حالت که عیب یابی آن مستلزم استفاده از گیج مخصوص است، فشار دو طرف کم و پر فشار با هم برابر می‌شود و فقط در صورت گاز دادن زیاد عقربه پرفشار کمی بالا رفته و با رها کردن گاز برمیگردد. معمولا سوپاپ های اطمینان بصورت یدکی موجود و قابل تعویض هستند.

جهت اطلاعات بیشتر از فرآیند خرید نقد و اقساط خودرو با کارشناسان ما (تماس با ما) حاصل فرمایید

امتیاز: 5 از 5. مجموع 1 رای
افزودن نظر
در حال پاسخ به: [انصراف]
تعداد حروف باقی مانده: 500
Captcha  
۱۴۰۱/۰۱/۲۴ | مقالات | مدیر سایت | بازدید: 53 | 1716407077