خرید خودرو | بررسی و راهنمای خرید پراید و تفاوت مدل های آن بخش اول

خرید خودرو | بررسی و راهنمای خرید پراید و تفاوت مدل های آن بخش اول : همانطور که می‌دانید. پایان پراید در سال ۱۳۹۹ رقم خورد و خط تولید این خودرو در شرکت سایپا برای همیشه متوقف شد. برعکس تصور عموم که زادگاه پراید را کارخانه کیا موتورز کره‌ای‌ها می‌دانند، پراید نخستین بار در ژاپن با همکاری دو شرکت خودروسازی مزدا و فورد تولید شد. 

خرید خودرو و مروری بر تاریخچه پراید

پراید یا مزدا ۱۲۱ در دهه هشتاد میلادی برای عرضه با نام فورد فستیوا به بازار آمریکای شمالی و استرالیا فرستاده شد. ولی با اعلام اداره ایمنی بزرگراههای آمریکا، این خودرو به عنوان بدترین خودرو از لحاظ ایمنی شناخته شد و خیلی زود مهر برگشت به قاره کهن به پیشانی آن نشست.

این بار شرکت کیا موتورز کره، امتیاز ساخت این خودروی سایز کوچک از همه جا رانده را خرید و از سال ۱۹۸۷ خط تولید این خودرو با نام کیا پراید در این شرکت آغاز شد. نسل اول تنها تا سال ۱۹۹۳ و نسل بعدی در دو نسخه هاچ‌بک و سدان با نام‌های GTX و XL تا سال ۲۰۰۰ مهمان کره‌ای‌ها بودند و عمر پراید در این کشور نیز به اتمام رسید.

سال ۱۳۷۲ با امضای قراردادی میان شرکت‌های سایپا و کیا موتورز، امتیاز تولید پراید به این شرکت داخلی واگذار شد. پراید در زمان ورود به ایران و با دقت به عدم تنوع در بازار خودرو به شدت مورد استقبال قرار گرفت. پراید اکنون و بعد از گذشت حدود سه دهه از حضورش در بازار کشور،پس از پیکان یکی دیگر از خودروهای نوستالژی ماست. این خودرو طی این سال‌ها در مدل‌های گوناگونی تولید شده است.

خرید خودرو و مقایسه انواع پراید با یکدیگر

برای اینکه بدانیم کدام پراید برای خرید مناسب‌تر است، باید ابتدا در مورد تمامی مدل‌های این خودرو اطلاعات کاملی داشته باشیم. در ادامه ما تلاش کرده‌ایم تا انواع مدل پراید را بررسی کنیم تا شما بتوانید راحت‌تر این مقایسه را انجام دهید.

پراید صبا؛ یادگار روزهای آغازین

نخستین پرایدی که به ایران وارد شد، پراید صبا نام گرفت. خودرویی کوچک، ارزان، کم مصرف و زیبا (البته در آن سال‌ها) که بسیار محبوب شد. این خودرو شکل و شمایل اصلی پراید را دارد و مدل‌های از صبا به بعد، تنها دچار تغییرات جزئی شده‌اند و سایه‌ای از صبا را به همراه خود دارند.

پراید صبا از یک موتور ۱.۳ لیتری ۴ سیلندر خطی بهره می‌برد که می‌تواند تنها ۶۳ اسب بخار قدرت تولید کند. با این که قدرت موتور این خودرو کم است، به لطف وزن پایینش به‌ آسانی  میتوان سرعت‌های بالایی را در آن تجربه کرد. پراید صبا مانند تمام پرایدهای پس از آن یک گیربکس دستی ۵ سرعته دارد. حاصل همکاری این سیستم فنی شتاب صفر تا صد ۱۵ ثانیه است. این مدل تا سال ۱۳۸۹ بر روی خط تولید قرار داشت و در اواخر، مدل دوگانه سوز آن نیز به بازار عرضه شد.

به غیر از نکات بالا استهلاک و هزینه تعمیر و نگهداری پایین تنها ویژگی‌های مثبت این خودروی پر از ضعف است. استاندارد آلایندگی یورو ۲، نداشتن ترمز ABS، بدنه ضعیف و در نتیجه ایمنی بسیار پایین، از مهمترین نقاط ضعف پراید صبا به شمار می‌روند. ب

ا تمامی این نقطه ضعف‌ها، پراید صبا را به واسطه مصرف سوخت و استهلاک پایین می‌توان یک خودروی مناسب برای مصارف شهری دانست. البته نداشتن فرمان هیدرولیک و آلایندگی بالا موجب می‌شود کنار گذاشتن آن از مصارف شهری و برون شهری تصمیم عاقلانه ای به نظر برسد!

پراید نسیم؛ نخستین پراید هاچ بک

دومین پراید از انواع پراید که درباره آن صحبت می‌کنیم، پراید نسیم است. نسیم مدل هاچ‌بک پراید صباست، با همان ویژگی‌های فنی و امکانات و تجهیزات نداشته‌اش! البته که این مدل پراید در نخستین سال‌های تولید یکی از پرطرفدارترین خودروها، به خصوص در میان جوانان، بود.

پراید نسیم نیز مانند صبا بین سالهای ۷۲ تا ۸۹ تولید شد. ظاهر بیرونی و طراحی داخلی این دو مدل که وجه اشتراکات زیادی دارند، با دقت به پیشرفت طراحی در صنعت خودروسازی امروز جای بحث و بررسی زیادی ندارد.

از لحاظ نقاط قوت و ضعف این خودرو هم در سطح پراید صبا قرار میگیرد، با این تفاوت که کیفیت سواری بهتری را برای راننده و سرنشین فراهم می‌کند. دلیل این امر این است که پلتفرم پراید از ابتدا برای خودروی هاچ‌بک طراحی شده بود و همین موضوع، موجب عملکرد بهتر سیستم فنی بر روی بدنه هاچ بک پراید نسیم شده است.

خرید خودرو و بررسی پراید ۱۳۱؛ شبیه‌ترین فیس‌لیفت به پراید صبا

تولید پراید ۱۳۱ یکی از فیس لیفت‌های پراید صبا در سال ۱۳۸۹ و با توقف تولید مدل صبا آغاز شد. این مدل از انواع پراید که شبیه‌ترین مدل به پراید اولیه است، جزو آخرین مدل‌هایی بود که خط تولید آن در نیمه اول امسال (۱۳۹۹) متوقف شد.

پراید ۱۳۱ ابتدا در ۵ تیپ مختلف به مشتریان عرضه شد. سیستم فنی به کار رفته در این مدل همانند مدل‌های قبلی و تفاوت تیپ‌های آن در سطح آپشن‌های به کار رفته در آن‌ها بود.

از سال ۱۳۹۱ با اجباری شدن تجهیز خودروها به ترمز ABS دو تیپ LX و ST از رده خارج شدند و تولید سه تیپ SX، EX و SL ادامه یافت. تیپ بعدی که به خط تولید این مدل اضافه شد، LE بود که آن هم به علت فقدان فرمان هیدرولیک و کیسه هوا بعد از مدتی توقف تولید شد.

در نهایت، پراید ۱۳۱ از سال ۱۳۹۲ در دو تیپ جدید SE و TL به تولید رسید. هر دوی این تیپ‌ها دارای دو کیسه هوای راننده و سرنشین جلو و ترمز ABS هستند و موفق به کسب استاندارد آلایندگی یورو ۴ شده‌اند.

SE که کاملترین تیپ پراید ۱۳۱ است، به غیر از آپشن‌های ذکر شده دارای فرمان هیدرولیک نیز هست. با آنکه در ظاهر پراید ۱۳۱ تنها در گرافیک چراغ‌ها، راهنمای جلو وشکل سپرهای جلو و عقب تغییرات جزئی نسبت به پراید صبا اعمال شده است، به  علت اضافه شدن آپشن‌های ذکر شده کیفیت سواری و هندلینگ این خودرو نسبت به ورژن قدیمی خود کاملا متحول شده است.

مصرف سوخت پایین یکی از بزرگترین مزیتهای انواع پراید است. این مدل هم از این قاعده مستثنی نیست و مانند دیگر هم‌خانواده‌های خود، از مصرف سوخت ترکیبی آن ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.

 

جهت مشاهده ادامه مطلب در بخش بعدی همراه ما باشید

 

  • مشاهده ادامه مطلب را از دست ندهید » خرید خودرو | بررسی و راهنمای خرید پراید و تفاوت مدل های آن بخش دوم

 

امتیاز: 5 از 5. مجموع 1 رای
افزودن نظر
در حال پاسخ به: [انصراف]
تعداد حروف باقی مانده: 500
Captcha  
۱۴۰۰/۱۱/۲۷ | مقالات | مدیر سایت | بازدید: 151 | 1716406846